Lapinlahti

Vasikkasavut - Lasten perinnetapahtuma

 vasikkasavut.pieni2

Vasikkasavut - Lasten perinnetapahtuma 1.8.2015 klo 12-15.
Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastun pihapiiri
(Linnansalmentie 85, Lapinlahti)

Entisajan maatiloilla sytytettiin lehmisavut karkottamaan hyönteiset lypsyn ajaksi. Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastun pihapiirissä on sen sijaan vuodesta 1997 lähtien sytytetty vasikkasavut lasten perinnetapahtuman merkiksi.

Koko perheen yhteisessä tapahtumassa touhutaan yhdessä ja kokeillaan työpajoissa monenlaista tekemistä: nikkarointia, huovutusta sekä käpylehmien ja ulpukkapossujen paimentamista vanhanajan malliin. Lisäksi leikitään vanhan ajan leikkejä ja silitellään kotieläimiä. Tapahtuman kunniavieraaksi saapua myös itse vasikka. Touhun lomassa maistellaan perinteisiä yläsavolaisia kesäherkkuja eli muurinpohjalettuja, kotimehua ja nokipannukahvia.

Vasikkasavut järjestävät yhteistyössä Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu, Lapinlahden 4H-yhdistys, Lapinlahden Martat, SPR Lapinlahti, MLL Lapinlahti, Lapinlahden Siniveikot, Kaskikuusen omakotiyhdistys sekä Lapinlahden kunta.

Tapahtuma on lapsille maksuton, aikuiset joutuvat raottamaan kukkaron nyörejä lettujen ja kahvin kohdalla sekä arpoja ostaessaan.

Lisätietoja:
Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu/
Lastenkulttuurikeskus Lastu
puh. (017) 733 308, 050 326 7243
lastu(a)lastu.fi
www.lastu.fi

Takaisin